Меню сайту
Форма входу
Архів записів
Лічильник
Статистика

Пізнавальні статті

Мікро-макро

У статті коротко описано значення різних мікро- та макроелементів в організмі

Постійна сторінка статті

Переглядів: 0 | Додав: Yusmal | Дата: 29 жовтня 2015 р. Коментарів поки немає0/0

Що потрібо знати про добрива?

Весна. Пора братися до роботи. От і моя мама довго плутаючись між тим, які добрива кращі, які для чого, нарешті сказала: ти в нас хімік, от і шукай, чим мені підживлювати свої рослинки, щоб шкоди мало, а користі – багато. Довелося пошукати.

Постійна сторінка статті

Переглядів: 315 | Додав: Yusmal | Дата: 19 жовтня 2015 р. Коментарів поки немає3.06/17

Кривава рана довкілля

Люди зовсім не дбають про екологію нашої планети, світу, в якому вони живуть. Часто буває, що викидають сміття, чи то папірці з-під цукерок, чи-то навіть цілі кульки, просто на вулицю,навіть не задумуючись, проте що звичайний фантик від цукерки буде розкладатись у землі довгі роки. А що вже говорити про тонни сміття викинуті у лісі після шумних гулянь, або ж прикрі історії про незагашене багаття? І горить ліс - дім тварин. А щоб загоїти опіки на тілі Землі, потрібно декілька років.

Постійна сторінка статті

Переглядів: 82 | Додав: Yusmal | Дата: 19 жовтня 2015 р. Коментарів поки немає3.11/9

Вплив триклозану на навколишнє середовище

Антимікробні сполуки, такі, як триклозан та триклокарбан, що широко використовуються в боротьбі з бактеріями для особистої гігієні, небезпечні для оточуючого середовища та живих організмів. Триклозан був запатентований в 1964 році і з того часу широко використовується в медичних закладах, особливо перед хірургічними процедурами. Протимікробне мило вперше з'явилося у продажу в 1980-х роках, і до 2001 року в 76% рідкого мила для рук включили цю хімічну сполуку. Як порахували учені університету Арізона (США), з 2004 року рівень триклозану в організмі людей зріс на 50%. Крім того, триклозан та триклокарбан знайдені у 60% усіх річок Америки. Показники цих компонентів постійно ростуть і в озерах.

Постійна сторінка статті

Переглядів: 138 | Додав: Yusmal | Дата: 19 жовтня 2015 р. Коментарів поки немає2.55/11

Парниковий ефект

Образну назву «парниковий ефект» одержало природне явище суть якого полягає в тому, що атмосфера затримує теплове випромінювання яке йде від земної поверхні (подібно до плівки над городнім парником). Енергія, що надходить на нашу планету від Сонця, визначає хід усіх біологічних процесів на Землі. Із загальної кількості цієї енергії 20 % поглинається атмосферою, 34 % відбивається хмарами і земною поверхнею й повертається у космос 46 % енергії доходять до земної поверхні й нагрівають її Нагріта земля у свою чергу випромінює довгохвильову інфрачервону (теплову) радіацію, що частково гіде в космос, а частково залишається в атмосфері, затримуючись газами, що входять до її складу, і нагріваючи приземні шари повітря.

Постійна сторінка статті

Переглядів: 200 | Додав: Yusmal | Дата: 19 жовтня 2015 р. Коментарів поки немає3.08/13

Кислотні дощі

Дещо про кислотні дощі

Постійна сторінка статті

Переглядів: 642 | Додав: Yusmal | Дата: 19 жовтня 2015 р. Коментарів поки немає2.85/26

Правда про фосфатні пральні порошки

Навіть, якщо Ви ведете здоровий спосіб життя, займаєтеся спортом, не палите, то все одно псуєте своє здоров`я. Адже Ви використовуєте пральні порошки? Звичайно, здивуєтеся, а що тут такого!? Ось про це ми і поговоримо.

Постійна сторінка статті

Переглядів: 215 | Додав: Yusmal | Дата: 19 жовтня 2015 р. Коментарів поки немає2.29/7

Краса і хімія. Мінеральні масла в косметичних засобах

У складі косметичних засобів, різноманітних олій, масажних масел, дитячих олійок, кремів та помад можна побачити «мінеральні олії». Отже, поговоримо про них, плюси, мінуси, небезпеки і переваги.

Постійна сторінка статті

Переглядів: 175 | Додав: Yusmal | Дата: 19 жовтня 2015 р. Коментарів поки немає1/4

Яблуко в "Е"-класифікаторі

Не все те страшне, що про нього говорять. Класифікація поживних речовин і харчових добавок на Е (в Європі) і А (в Сполучених Штатах) свідчить лише про можливість віднести їх до певної групи сполук за призначенням (як от: вітаміни. білки, підсилювачі смаку) і зовсім не обов'яково свідчить про шкідливість чи отруйність. От, наприклад, звичайне яблучко, яке виросло в чиємусь саду. А ви знали?

Постійна сторінка статті

Переглядів: 208 | Додав: Yusmal | Дата: 17 жовтня 2015 р. Коментарів поки немає2.71/7