Меню сайту
Форма входу
Архів записів
Лічильник
Статистика

Вчимо хімію... на кухні. Онлайн-досліди з Юлією Смаль

Протягом чотирьох тижнів письменниця і в минулому — вчителька з хімії Юля Смаль проводила онлайн-досліди на кухні за мотивами своїх пізнавальних книжок «Цікава хімія. Життєпис речовин» і «Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся». Герої цих видань, а за сумісництвом — її діти Оленка і Лесик, допомагали робити експерименти в домашніх умовах.

Проєкт «Експериментуємо зі Старим Левом» запустили, аби урізноманітнити дистанційне навчання з хімії і переконати, що знання пригодяться не лише на контрольній, а й у повсякденному житті. Юля Смаль доступно розповідає про взаємодію речовин, пояснює наукові факти, дає практичні лайфхаки, паралельно жартує і чаклує. На її кухонній лабораторії відбуваються, на перший погляд, алхімічні дива, але завдяки чітким поясненням, глядачі розуміють чому і як виникають певні хімічні реакції.

8 освітніх відео включають у себе понад два десятки дослідів. Письменниця показала, як писати «невидимі» листи, готувати «зубну пасту» для слона та «хімічити» з водою, вуглекислим газом, яйцями і кольорами. Перед кожним дослідом вона нагадує про правила техніки безпеки і заохочує до експериментів не лише вчителів і школярів, а й батьків.

Якщо ви любите пізнавати світ, експериментувати і спокійно ставитеся до гармидеру на кухні, то гайда проводити онлайн-досліди з Юлею Смаль.

Дослід "Таємні письмена"

Дослід "Хімія кольорів"

Досліди з вуглекислим газом

Дослід "Великодні забави"

Досліди з водою №1

Досліди з водою №2

Дослід "Зубна паста для слона"

Дослід у темряві