Меню сайту
Форма входу
Архів записів
Лічильник
Статистика

Відгуки про книгу

Що спільного між хімією і кулінарією?

"...То ж про що врешті ця книжка, яку вже починаю так нахвалювати? І чому вона така класна?

Найперше, у книжці грамотно і тактовно структурований матеріал, з яким авторка знайомить читача. Юлія Смаль, письменниця і хімік за освітою, починає писати книжку не зі вступних ознайомчих загальних розділів що таке хімія, чому вона важлива, яке її місце серед інших наук тощо. Хоча з іншого боку, авторка таки дотримується одного із традиційних початків «від Адама і Єви», тобто у даному випадку від початків Всесвіту, від «найдрібніших цеглинок, з яких побудовано наш світ» – від атомів. У наступних розділах Юлія Смаль не забуває пояснити етимологію слова «хімія», розповісти про зв’язок хімії та фізики, трішки зазирнути у майбутнє хімії чи навіть перелічити нудні і нікому не цікаві (читати – життєвоважливі) правила техніки безпеки. Але ці всі канонічні речі авторка подає невимушено і в контексті якихось історій, цікавих трафунків із самими вченими-хіміками, ну і звісно, тут не обійшлося без практичної складової.

І саме практичні розділи «Домашня лабораторія» після кожної теоретичної частини є великими і смачними родзинками (на жаль, не можу сказати, що соковитими, бо метафора родзинки цього не дозволяє). Не знаю, чи всі батьки будуть в захваті від того, що авторка пропонує їхнім дітям влаштувати «Вулкан на кухні», «Кольоровий вогонь» чи «Маленький вибух», але ці та багато інших дослідів неймовірно цікаві та пізнавальні. Зрештою, перед кожним «вибухонебезпечним» експериментом завжди звучить застереження, що «Цей дослід обов’язково треба проводити у присутності дорослих!»

Що ще цікавого можна дізнатися у «Цікавій хімії»? Наприклад, чому листя змінює колір, заєць – хутро, чому небо синє, чому людина сивіє. Чи можливим є в принципі плащ-невидимка, «жива пластмаса», невагомі але надміцні будівлі тощо. Також юних читачів здивує багато цікавих фактів, пов’язаних із кулінарією, витоки яких лежать саме в хімії: що саме хіміки винайшли сучасний спосіб випікання хліба, консервування овочів, розробили молочні суміші для немовлят і багато іншого..."

Джерело: starylev.com.ua

Відгуки з сайту "Видавництво Старого Лева"

Анастасія Малинка

Шкода, що в часи мого навчання хімія не була такою цікавою - чи то не було такої літератури, чи просто ніхто не зацікавлював.. В книзі наведено пізнавальні експерименти, найбільше мене вразив "яйце "навиворіт", аж захотілося спробувати:)

Вікторія Павлова

Спасибо за книгу. Очень заинтересовала моего сына. И я поняла, что научная литература в интересном и понятном для ребенка изложении интереснее, чем приключенческие. Ждем новинок в таком же стиле.

Лариса Павловська

Джерело: starylev.com.ua

Відгуки з сайту "Файна книга"

Галина Цибульська

Дійсно цікава хімія. Все доступно та з ілюстраціями. Донечка просто в захваті від книги. Рекомендую.

Алла Мокрушина

Я за этой книжкой охотилась не один месяц. То нет тиража, то продали последнюю. Наконец-то заказала и получила. Дело в том, что мой ребенок химией увлекается. У него уже не одна интересная книга по этой тематике. Вот посоветовали приобрести и эту книгу. Действительно, много интересной информации. Объяснения все доступные, не сухие как в школе. Надеюсь, что ребенок как-то свяжет дальнейшую жизнь с тем, что ему нравится.

Джерело: fayna-kniga.com.ua