Меню сайту
Форма входу
Архів записів
Лічильник
Статистика

Статті / Пізнавальні статті

Правда про фосфатні пральні порошки

Навіть, якщо Ви ведете здоровий спосіб життя, займаєтеся спортом, не палите, то все одно псуєте своє здоров`я. Адже Ви використовуєте пральні порошки? Звичайно, здивуєтеся, а що тут такого!? Ось про це ми і поговоримо.

Адже відомо, що основа порошків-це поверхнево активні речовини (ПАР), які згубно впливають на печінку, нирки, можуть викликати ушкодження мозку, негативно позначаються на здатності народжувати дітей, викликають алергії, знижують імунітет. Більше того, ПАР накопичуються в організмі, тому результати їх «чорної» роботи стають помітні не відразу, а через роки.

Часто при перегляді зарубіжних фільмів ми бачимо, що там жінки теж використовують марки порошків такі, як "Аріель" і "Тайд". Але в тому і парадокс нашої країни! Багато підприємств у нас в країні, якщо продукцію роблять на експорт, то створюють спеціальні лінії, де використовують новітні технології, сучасне устаткування і наша продукція піддається суворому контролю за кордоном. В розвинутих країнах зовсім інший підхід. Для себе вони роблять якісну продукцію, а в такі, як наша відправляють продукцію дуже низької якості, а наша країна приймає продукцію без належної перевірки (по старих держстандартах, розроблених в 60-80-і роки). І виходить, що торгівельна марка одна, а продукція зовсім різна. За кордоном давно стежать за якістю продукції, тому там введені обмеження на використання ПАР. А в таких країнах як Австрія, Нідерланди, Японія, Швейцарія, Італія, Німеччина вони зовсім ЗАБОРОНЕНІ. Там дозволено продавати лише безфосфатні пральні порошки та безфосфатні миючі засоби.

Також в пральних порошках є триполіфосфат натрію (ТПФ), який згубно вплив на екологію нашої країни. Він здатний проникати через найсучасніші фільтри і разом із зливними водами потрапляє в русла річок. Рослини річок сприймають його як добриво і починають активно розростатися, річки починають цвісти (кожен з нас може спостерігати ці процеси влітку).Так само росте планктон, що сприяє розростанню патогенної для людини мікрофлори і робить воду не придатною для вживання.

ПАР не вимиваються повністю з одягу, навіть при ДЕСЯТИРАЗОВОМУ! полосканні, зберігаються на одязі в середньому чотири доби, при цьому увесь час завдають шкоди організму. Найсильніше тримають ПАРи натуральні тканини. Під час ручного прання одягу фосфати проникають в кров через шкіру і розносяться по усьому організму, тому прати потрібно тільки в гумових рукавичках, а після цього ретельно мити руки в гарячій воді. У холодній воді фосфати взагалі не вимиваються. Після прання необхідно ретельно провітрити приміщення і виробити вологе прибирання.

Під час купівлі порошку, слід уважно вивчити його склад. На упаковці в обов`язковому порядку має бути інформація про хімічні речовини, що входять до складу порошку. Так ви можете дізнатися, чи містить пральний порошок ПАР і яку саме кількість. Якщо складу на етикетці немає, то радимо вам утриматися від такої купівлі. Оскільки в пачці може опинитися усе що завгодно. Відомі випадки, коли після прання сумнівним порошком у людини розвивалася астма і найсильніший набряк "Квінке". І віддавайте перевагу порошкам без піни, адже чим більше піни, тим більше вони містять ПАР. Будь-ласка, слухайте, читайте, думайте та обирайте безпечні засоби!

Оцініть статтю:


Назвіться, будь ласка
Ваш коментар

Ваш коментар буде першим