Меню сайту
Форма входу
Архів записів
Лічильник
Статистика

Аналітики ДВНЗ УДХТУ взяли участь у Міжнародній науковій конференції

7-8 грудня 2021 року викладачі і науковці кафедри аналітичної хімії ДВНЗ УДХТУ прийняли он-лайн участь у Міжнародній науковій конференції «Сучасні досягнення в органічному синтезі, хімії полімерів та харчових добавок».

Конференція відбулася на базі НУ «Львівська політехніка» і була присвячена світлій пам’яті та 80-річчю від дня народження заслуженого діяча науки і техніки України, доктора хімічних наук, почесного професора «Львівської політехніки» Воронова Станіслава Андрійовича. Станіслав Андрійович був ініціатором відкриття у 2004 р. спеціальності «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». За подальші роки ця спеціальність поширилась ще у 5-ти університетах країни, тому що фахівці з харчових добавок і косметичних засобів користуються неабияким попитом на ринку праці серед підприємств харчової, переробної та косметичної промисловості.

Від кафедри АХ і ХТХД та КЗ нашого університету було представлено дві усні доповіді (доцент Коваленко В.Л. та м.н.с. Василенко К.В.) та 12 стендових доповідей за участю студентів-дослідників кафедри. Під час роботи конференції завідувач кафедри фізичної хімії НТУ КПІ проф. Чигиринець О.Е. виступила з доповіддю про сучасні освітньо-професійні програми підготовки бакалаврів і магістрів з напряму «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». З цих питань відбулася плідна дискусія щодо особливостей освітнього процесу підготовки фахівців з хімічних технологій в галузі ХД і КЗ. В дискусії прийняли участь завідувач кафедри аналітичної хімії проф. Ніколенко М.В., доцент Авдієнко Т.М., завідувач кафедри ХНТУ проф. Сарібєкова Д.Г. та ін.

Учасники конференції щиро дякують організаторам за якісну підготовку конференції та за цікаві дискусії з питань вдосконалення освітньо-професійних програм підготовки фахівців з хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів.

Джерело: udhtu.edu.ua

Оцініть новину:


Назвіться, будь ласка
Ваш коментар

Ваш коментар буде першим